О нама

Православно спортско друштво Света Србија је прво спортско друштво православне оријентације у свету и као такво уписано код надлежног регистра и министарства. Позиционирали смо теоријско – практични модел духовности и спорта и већ две деценије успешно испуњавамо своју мисију. Јединствени смо по томе што смо креирали и применили дугорочно решење за васпитавање младих кроз спорт у складу са непролазним вредностима заснованим на нашој традицији и живој вери. Делујемо са високом друштвеном свешћу и одговорношћу према отаџбини и нараштајима који долазе и покретачи смо акције за повећање наталитета Србија се роди. У сарадњи са градом Београдом реализујемо пројекат Београдски туристички мозаик Србија се роди који има за циљ да промовише српску престоницу као дестинацију погодну за развој духовног туризма.

Поред такмичарских спортских клубова, ПСД Света Србија је формирала одељења певничког појања, хорског певања, музичку и литерарну секцију, беседништво, радионице иконописа и старих заната у којима се образују наши спортисти и чланови који чине Музички састав Света Србија и Дечији музички састав Света Србија.

Главне делатности ПСД Света Србија су спортска и културно-уметничка тако да је наш календар током целе године испуњен програмом богатог садржаја. Учествујемо на такмичењима широм земље и у иностранству и постижемо  врхунске спортске резултате. Приређујемо спортске догађаје, трибине, стручна предавања, концерте и саборовања. Издвајамо значајније традиционалне манифестације, као што су Дани Михољске превлаке у Дому омладине Београда, Видовдански концерт на Коларцу, Академију међународног спортског пријатељства у свечаној сали Старог двора као и две деценије трибина о Вери и спорту. Све манифестације и пројекти носе име Србија се роди са циљем подизања свести о важности изградње и рађања.

 

Биографија директора Миљан Ћеранић

Миљан Момиров, теолог. Дубровчанин, Дробњак, Дурмиторац, унук Максима Ћеранића, добровољца из Америке, по позиву светог владике Николаја, за пробој солунског фронта. Крајем лета `73 године, на Савском венцу родила га је Надежда, кћерка Цветка Лукића. Истоветно носиоца Албанске споменице, ратника 1912. - 1918. и команданта Српске државне страже београдског кварта. У родитељском дому заволео је књижевност. Школовао се у Београду, где живи са породицом, остварен као отац. Оснивач и директор Православног спортског друштва Света Србија. Председник је стручно развојног одбора за породицу, омладину и спорт Друштва српских домаћина. Члан је Управног одбора Удружења Дурмитораца. Положивши козачку заклетву у манастиру Јовање ваљевско, одрицањима и прегалаштвом заслужио је чин есаула. Председник је Црквеног одбора Храма Светог Георгија Победоносца, где је започета одбрана светиња у Црној Гори. Успешно проводи продукцију и маркетинг националних и верских приредби, са браћом и сестрама у Христу Богу. Као директор ПСД Света Србија покренуо је многе пројекте од којих се одвијају Дани Михољске превлаке за обнову, Обновимо небеско – Храм Дубровско, борба за позитиван природни прираштај под називом Србија се роди и Београдски туристички мозаик. Песник, аутор је Књижевне задруге Српског народног вијећа. Отац му Момир, изашавши из Другог великог рата као шеснаестогодишњак у униформи српског војника и касније као државни функционер узор му је љубави према земљи и народу.